Milyen színű redőnyt szeretnénk?

A redőnytípus meghatározza-e, hogy milyen színben gondolkodhatunk? Mi illik mihez, és mi ma a trendi? Ezeket a kérdéseket boncolgatjuk!

 

Bármilyen színben gondolkodhat!

A redőnygyártók nem csak a minőség fejlesztésére, és a folyamatos újításokra koncentrálnak, hanem az esztétikai szempontokat is figyelembe veszik. Ma már kapható redőny pirosban, zöldben, kékben, szürkében, vagy épp barnàban. Az utóbbi években tényleg nőtt a kínálat a színeket tekintve, és van néhány szempont amit érdemes a szín választása előtt átgondolni.


Ha redőnyt szeretnénk ingatlanunkra, nem árt tudnunk, hogy alumínium redőny esetén több szín közül választhatunk, mint műanyag tàrsaik esetében. Persze ha a műanyag redőny a szívünk vágya, akkor sem kell megijedni, bőven van ott is lehetőség, csak kevesebb árnyalattal számolhatunk.

Mindkét redőnytípus esetében elérhetőek az úgynevezett színpalettàk (a RAL színskàla alapjàn), amelyekkel kiválaszthatjuk a kívánt àrnyalatot. A színpaletta különböző színű redőnyléc darabokból áll, ezen színek pedig konkrét színkóddal jelöltek, így nem kell tartanunk, hogy nem azt a színt kapjuk, amit szerettünk volna.

 

Tekintse meg Ral színskálánkat itt: https://szaboarnyekolas.hu/ral-szinskala/

 

Nem csak a redőnypalàst, hanem a redőnysín és a tok is lehet színes. Ezek lehetnek egyszínűek is, de más-màs színek mellett is dönthetünk. Például választhatunk fehér színt a lamellàknak(ezek együtt alkotják a redőnypalàstot), mellè a sín lehet világos szürke, a tok pedig sötétszürke. Ezzel izgalmas hatást érhetünk el. De lehet az egész redőny teljesen egyszínű, vagy a palást fehér, a tok es a sín pedig a homlokzattal egyszínű. Rengeteg variáció létezik, tényleg csak rajtunk múlik mit választunk.

 

 

Jogos lehet a kérdés, hogy vajon mennyire tartósak a színezett redőnyök. Aggodalomra nincs ok, a modern redőnyök időtállóak és tartósak. Az àrnyékolàstechnikai gyártók felkészültek a szélsőséges időjárási viszonyokra, a túlzott napsütésre, a nagyobb mennyiségű csapadékra stb. Így a mai redőnyök és alkatrészeik, a legtöbb UV-és egyéb védelmet megkapják a gyártás során.

Nem tudja pontosan milyen színű redőnyt szeretne? Keressen bizalommal, segítünk kiválasztani az otthonàhoz illő legjobb megoldást!