Redőnyvásárlás előtt mindenképp olvassa el!

Mindegy milyen ingatlanról van szó, ha árnyékolástechnika kerül bele, nem árt körültekintőnek lenni. Ennek egyik fő oka, hogy a tökéletes árnyékolás kialakítása sokrétű munka, és utólag már nehéz módosítani a beszerelendő termékeket.

Hová szeretnénk árnyékolót?

Nagyon fontos, hogy már az épület tervezésekor eldöntsük, hogy a ház mely részeiben kívánunk árnyékolást alkalmazni. Ez azért fontos, mert a későbbi kialakításnál kulcsfontosságú lesz néhány dolog: legyen áram és legyen olyan felület, ahol el lehet vezetni a tokokat, elrejteni a síneket, vezetékeket.

 

 

Természetesen akkor sincs tragédia, ha valami nem lett pontosan megtervezve, és utólag alakítanánk ki árnyékolástechnikát. Viszont ennek az a hátránya, hogy kompromisszumokat kell kötnünk, hiszen a meglévő adottságokkal tudnak dolgozni a szakemberek.

Ne spóroljunk az idővel! Az árnyékolástechnika beszerelése hosszútávú befektetés, hosszú évekre tervezünk. Ennek okán rá kell szánnunk az időt a tervezésre és előkészületekre.

A felmérés mindennek az alapja

Egy átlagos helyszíni felmérés 30-60 percet vesz igénybe, függően a beszerelendő termékektől. A vakolható redőnyök megtervezése, mérése például több időbe kerül, mint külsőtokos társaiké.

A felmérés során minden igény tisztázásra kerül, meg kell állapodni a színekben a szakember által hozott színpaletta segítségével. Ezért ez egy olyan folyamat, ami az egész árnyékolás alapja, így érdemes rászánni az időt. Megtérül!

Hagyományos vagy új megoldások?

Bár manapság egyre népszerűbb az okosárnyékolás, vannak akik mégis a hagyományos technikákban bíznak.

 

Redőnyök esetében például választhatunk gurtnival mozgatható vagy beépített motorral mozgatható változatokból, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A gurtnis megoldás esetén, mechanikusan (kézzel) húzzuk vagy eresztjük le a redőnyt, az egyetlen hibalehetőség ebben az esetben a gurtni elszakadása. Ezt a hibát gyorsan és egyszerűen javítani tudja egy szakember, gurtnicserével. A motorral mozgatható redőnyök esetében a motor hibásodhat meg, ilyen esetben legtöbbször motorcserére van szükség, ami nagyobb költséggel jár mint egy gurtnicsere.

 

 

Persze ha egy megfelelő minőségű redőny valódi szakértelemmel kerül felszerelésére, a meghibásodás rendkívül ritka. Következő cikkünkben folytatjuk a hagyományos és új árnyékolástechnikák összevetésével!