Ablak

A megfelelő ablak fényt ad és melegben tart. Bízza ránk az ablakbeépítést is, így minden egy kézben marad.

„Te vagy a mértan, mely kitüntet mindent, ami rejtély, titok, mert óriási életünket körülírod és fölnyitod. „

– mondja Kosztolányi Dezső, Ablak című versében.

És valóban; az ablak a házunk falán többet jelent annál, mint amit elsőre gondolnánk. A megfelelő ablak ugyanis hozzánk idomul, fényt és képet ad a világról, de melegben tart és diszkréten hívogató bájával ül a ház homlokzatán.

Miért foglalkozunk ablakbeépítéssel?

Több, mint harmincéves fennállásunk megtanultunk: a megbízhatóság a legfontosabb az ügyfeleink szempontjából. Mi sem jelenthet nagyobb bizalmat, mint egykézben tudni az épülő ház kivitelezési folyamatait? Mi megcsináljuk a redőnyöket, árnyékolókat, okosotthon esetén beprogramozzuk a rendszert, és beépítjük az ablakokat, ajtókat is. Minden, ami a nyílászárókkal és árnyékolókkal kapcsolatos, egy kézben marad.

Milyen ablaktípusok vannak?

Az ablakok kiválasztásánál sok tényező merülhet fel. Ezeket alaposan érdemes mérlegelni, hiszen az ablakbeépítés hosszútávú ügy. Lássuk, milyen paramétereket kell figyelembe vennünk:

  • Az ablakprofil anyaga és színe (műanyag, alumínium, fa)
  • A nyílászáró mérete
  • Az ablak működtetése
  • A profilban található légkamrák száma
műanyag redőny, rejtett tokos redőny, redextra redőny

Ablaktípusok a profil anyaga szerint

Ablakprofil fogalma: a nyílászáró azon része, amely körül fogja magát az ablaküveget: az ablaküveg körüli részt hívjuk profilnak.

01.

Műanyag ablak

Napjaink legkedveltebb ablakfajtája tekintve, hogy kedvező az ár-érték aránya, időtálló, kiváló a hőszigetelési foka és a legdinamikusabban fejlődő típus. A GEALAN® ablakokat ajánljuk ügyfeleinknek, mert az a legjobb a maga kategóriájában.

02.

Faablak

A fa megújuló nyersanyag, így azoknak is ajánljuk, akiknek fontos a zöld szemlélet a házépítés vagy felújítás során. Fontos szempont lehet a mérlegelés során, hogy a fából készült tokok több odafigyelést igényelnek karbantartás terén.

03.

Alumíniumablak

Hosszú élettartam, nagy teherbíró képesség – ez a két dolog jellemzi leginkább az aluablakokat. Masszivitásuknak köszönhetően jó megoldás irodaházak, középületek, és bevásárlóközpontok esetében.