B-REKORD® redőnyrendszer

A B-REKORD® a világon egyedülálló módon egy falazatba építhető áthidaló, zsaluzható redőnytok,
ami egy falazóelem magasságon belül a hőszigetelt redőnytokot is magában foglalja!

B-rekord - a zsaluzható redőnytok

Miben más a B-REKORD® redőnyrendszer?

A B-REKORD® redőnytok egyben egy teljes értékű áthidaló is, szemben a piacon jelen levő többi redőnyszekrénnyel melyek közül a „legkorszerűbbek” is csak önhordóak. A B-REKORD®-ot méretezett betonacél armatúrával szállítjuk, ezáltal egyszerűen, gyorsan és akár házilagosan is beépíthető így Ön időt, munkadíjat és anyagot takarít meg a kivitelezés során.

A legkorszerűbb és hazánkban elterjedtebb 37 mm-es redőnyléchez terveztük, ami Önnek kedvezőbb árú redőnyöket jelent.

Stabil nyílászáró rögzítést tesz lehetővé a betonba felnyúló konzolokkal megerősített alumínium merevítő gerendának köszönhetően, a gerenda alsó illesztő pereme pedig megkönnyíti és garantálja a pontos nyílászáró beépítést.

B-REKORD® redőnyrendszer

A B-REKORD® redőnytokba komplett redőnyrendszert kínálunk, amely a hazai gyártásnak köszönhetően könnyen hozzáférhető szemben a drágább import alkatrészekkel. Emellett a rendszer több egyedülálló újítást is tartalmaz, mint a lefutó sínbe rejtett kombi szúnyogháló erkélyajtóra, illetve a látszó csavarok nélküli, rejtett szerelés a tökéletes végeredmény érdekében.

B-REKORD, zsaluzható redőnytok, láthatatlan redőnytok

Kinek ajánljuk a B-REKORD®-ot?


Ezt a redőnybeépítést a hagyományos építési rendszerekhez ajánljuk, amikor a tartó falak felhúzása után készül a födém és a koszorú. A falazás során könnyen beépíthető és a kibetonozás után kiváltóként működik. Magasságával (30 cm) jól illeszkedik a standard 240 cm-es szemöldök- és 270 cm-es belmagassághoz.

B-REKORD® redőnytokunkhoz kínálunk komplett redőny és szúnyogháló rendszert, melynek alkatrészeit együtt terveztük és fejlesztettük redőnytokunkkal. Ennek eredménye az egyszerű és gyors szerelhetőség mellett a tökéletes, hosszú távon megbízható működés.

Gurtnis vagy motoros?

Gurtnis bevezetés

A gurtni bevezetéssel rendelt redőnytokokhoz a gurtnifelcsévélő mechanika elhelyezésére egy falba bevéshető dobozzal dolgozunk, amit a felső bevezetéssel egy vonalban, a párkány magasságában kell bevésni.

Motoros működés

Motoros működtetéshez a  redőnytok nem igényel plusz előkészítést, de a  tápfeszültséget ki kell építeni a tok valamelyik végében.

Mikor lehet beszerelni a redőnyt a B-REKORD® -ba?

Be kell fejezni az épület külső és belső vakolását, színezését és fel kell hogy kerüljön a külső párkány is. Ezt követően a rendszer utólag bármikor beépíthető, így ütemezhetővé válnak a kivitelezés költségei, további előnye, hogy az utolsó fázisban történő szerelés pontos illesztéseket és szerviz lehetőséget biztosít a falkávához és a párkányhoz, így elkerülhető a redőny sérülése a körülötte folyó munkáktól és tiszta beépítést eredményez.

A falra felültetett redőnytokoknak, így ennek is praktikus előnye az ablakkávából kikerülő, a nyílászáró nyitását nem zavaró, belső falsíkon lefutó gurtni bevezetés és ez tette lehetővé a keskenyebb, 29 mm-es redőnylevezető sínünk alkalmazását is. Gurtnis mozgatás esetén a belső szerelés a gurtni bevezető elem és a gurtni csévélő rugós mechanika beszereléséből áll, ami semmi fúrással vagy egyéb piszokkal nem jár. Természetesen a B-REKORD® vég elemei elő vannak készítve az egyre elterjedtebb redőnymozgató csőmotorok fogadására is.

Mit jelent az oldalszúnyogháló?

KOMBI redőnylevezető sín lehetőséget kínál az erkélyajtóknak és az osztott ablakoknak csak a nyíló szárnyas elemére (a redőnysínből oldalra kihúzható) mobil szúnyoghálót elhelyezni, miközben a redőny a teljes nyílást egyben fedi le.

Ha az oldalszúnyogháló alsó, 30 mm magas vezető sínje útban van az ajtó lapos alumínium küszöbjének,  akkor ajánljuk a 17 mm magas mini plisszé szúnyoghálót, ami szintén elfér a redőny és az ablak között.

Az eredmény

Egy szinte teljesen láthatatlan rendszer, mely több egyedülálló újítást is tartalmaz, ilyen a kombi erkélyajtó szúnyogháló, illetve a látszó csavarok nélküli, rejtett szerelés. A hosszú távon megbízható működés érdekében a B-REKORD® beépítésekor a végelemek közé lefolyó beton átveszi a redőnytengely terhelését, így minimalizálja a használat következtében fellépő hibákat.