Napellenző

Hűvös terasz, kellemes kerti árnyék!
Szereltessen fel napellenzőt, mely akár a széltől vagy csapadéktól is védelmet nyújt!

Mit érdemes tudni a napellenzőről?

Napellenzőnket szerelhetjük a ház külső falazatára, azaz a homlokzatra is, de akár oldalfalra, mennyezetre, szarufára, és tartószerkezetekre is.

A napellenzők nagy részének vázszerkezete alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készül, tehát egy strapabíró eszközről beszélhetünk. Nem kell aggódnunk az elérhető színek miatt sem, széles skálából válogathatunk, könnyedén kiválaszthatjuk az otthonunkhoz legjobban passzoló színvilágot, így napellenzőnk még inkább emelni fog a házunk esztétikai megjelenésén.

A működtetést illetően választhatunk motoros vagy kézi hajtású napellenzőkből. A motoros változatok könnyedén beilleszthetőek az okosotthonvezérlő rendszerekbe, így akár távolról is vezérelhetőek. 

Az időjárás viszontagságai ellen, hatékony okosmegoldásokkal szerelhetjük fel napellenzőnket; a különböző szélérzékelők megvédik az árnyékolót vagy zsaluziáit a szélkároktól.  

Ha feltámad a szél, akkor érvénybe lép a behúzási parancs és biztonságba kerülnek az értékes árnyékolók. Az érzékelő elemről/rádió működik, kábelezés nem szükséges.

A fényérzékelők megóvják a teraszt és a lakóhelyiségeket a túlzott hőtől és napfénytől. Ha a fény túllépi a beállított értéket, önműködően kihúzódik a napellenző.

Könyökkaros napellenző


Ma már számos napellenző típus közül választhatunk. Az egyik legnépszerűbb a könyökkaros napellenző. Tökéletes megoldás családi házak, de egyéb objektumok esetében is. Működtetésük lehet manuális és motorikus. A ponyva mintázatáról és színéről természetesen a vevő dönt, amit mi szoktunk ajánlani, az az UV szűrővel és vízlepergető (impregnáló) funkcióval ellátott ponyvák.

Napellenzőnk védelme

A napellenző védőtető egyetlen, ám annál fontosabb funkciója, hogy megvédje a napellenzőt az időjárás körülményeitől! Kifejezetten viharos szélben, és a téli hónapokban indokolt ez, mikor a napellenző kevésbé vagy alig van használva.

A védőtokkal ellátott napellenző, betekert állapotában egy teljesen zárt tokot alkot, maga a napellenző anyaga a tok belsejébe kerül, ennek köszönhetően a textília 100%-os védelmet kap a külvilágtól.

A védőtok színe teljes mértékben Öntől függ, ez esetben is kiválaszthatja a RAL színskála bármely színét. Az alap színek a barna és a fehér, ha Ön viszont inkább egyedi színt választana, ez is megoldható, viszont ezesetben színterezési plusz költséggel kell számolni.

További módokon is megvédhetőek napellenzőink: a szél, eső- és fényérzékelő automatikával, napellenzőnk szinte magától képes működni, mely egy olyan plusz kényelmet ad, ami rengeteg pluszt ad a hétköznapokhoz.

Gondoljunk csak bele: nem kell félnünk ha elmegyünk otthonról, és közben vihar kerekedik, mert az érzékelők tudni fogják mi a dolguk, és eső, szél, vagy túlzott fény esetén behajtják a napellenzőt, így abban nem tehet kárt az épp aktuális időjárás.