Műanyag Ablak

Napjaink legkedveltebb ablakfajtája.

A műanyag ablak napjaink legkedveltebb ablakfajtája

 • Kedvező ár-érték arány: olcsóbbak az alumínium profiloknál és a hasonló paraméterrel rendelkező fa tokoknál, és mégis elképesztő élettartamban mégis a műanyag bírja legtovább.
 • Időtállóság: a műanyag ablakok hosszú életükről híresek.
 • Prémium motorok: Prémium kategóriás akadályérzékelős, beépített rádióvevős redőnymotorok lefagyásvédelemmel különböző méretekben.
 • Ezek a legdinamikusabban fejlődő típusok: a gyorsan újuló gyártási technológiáknak köszönhetően, a műanyag nyílászárók piacán találhatjuk meg a legtöbb fejlesztést, változatot és lehetőséget: pl.: az alap fehér színen kívül rengeteg egyéb lehetőség közül válogathatunk, és a színes műanyag nyílászárók közel sem jelentenek már akkora felárat, mint régen.
 • Kiváló hőszigetelési fok: növelik az ingatlan energiahatékonyságát, javítanak az energetikai besoroláson, csökkentik a CO2 kibocsátást a kevesebb fűtésnek köszönhetően.
 • Bár a műanyag ablak ára borsosabb, mint a fáé, hosszútávon mégis megéri a felárat, hiszen a műanyag nyílászáró időtállóbb, strapabíróbb kivitelt jelent a fa kivitelnél.

A műanyag ablak működtetése
rengeteg lehetőséget kínál

01.

Fix ablak

 A fix, azaz nem nyitható üvegfelülettel rendelkező nyílászáró a legegyszerűbb és legolcsóbb kivitelezés, amit választhatunk. Inkább akkor érdemes ezt választani, ha már van a lakóhelyiségben olyan nyílászáró, ami lehetővé teszi a szellőztetést, és csak plusz üvegfelületre van szükségünk a természetes fény beengedéséhez.

02.

Bukó ablak

 A bukó ablak típusok egyszárnyú ablakok, amiket a felső részükön található kilinccsel lehet bukó állásba helyezni. Szellőztetés szempontjából jó választás fürdőszobába vagy egy bejárati ajtó fölött.

03.

Bukó-nyíló ablak

 A tokosztott bukó-nyíló ablak típusok esetén kétszárnyú ablakról van szó, középen egy függőleges tokosztás választja ketté az ablak két szárnyát. A középen felnyíló bukó-nyíló ablak típusok pedig szintén kétszárnyú kivitelezést jelentenek, ahol az egyik szárny nyílóként, a másik pedig bukó-nyílóként működtethető.

GEALAN® MŰANYAG ABLAKOK

Mikor belekezdtünk az ablakkivitelezésbe, el kellett döntenünk, hogy melyik márka termékeit tudnánk szívesen ajánlani a több, mint harminc éve működő ügyfélkörünknek. A választásunk a GEALAN®-ra esett, mert az a legjobb a maga kategóriájában.

A német GEALAN® 1968 óta van az európai piac élvonalában. A németekre jellemző pontosság, precizitás, forma és stílus eredetiség jellemzi a termékeit. A GEALAN® egyike volt az első cégeknek, ami vállalta ökolábnyoma csökkentését és zöld üzletpolitikát folytat.

A GEALAN® már a körforgásos gazdaságról és hulladékgazdálkodásról szóló törvény hatálybalépése előtt „körforgásos gazdaságot” kínált ügyfeleinek egy „GEALAN ökológiai megállapodás” formájában: Ebben a profilgyártók és az ablakgyártó üzemek megállapodnak a régi műanyag ablakok és az ablakgyártásból származó profilmaradványok újrahasznosításáról. A cél az anyagok zárt PVC-anyag-újrahasznosítási rendszerbe juttatása hulladéklerakási tilalom mellett. Hiszen a kiváló minőségű PVC termék a hőre lágyuló anyagot természetes nyersanyagokból, kőolajból vagy földgázból és konyhasóból nyerik – túlságosan értékes ahhoz, hogy a hulladékba vagy a hulladékégetőbe kerüljön. 100%-os újrahasznosíthatóságának köszönhetően szinte kínálkozik az újrafeldolgozáshoz. Az eltávolított régi ablakok PCV-tartalma is granulálható és feldolgozható. Így lesz a PVC-ből az egyik legjobban újrahasznosítható anyag.

GEALAN-LINEAR® – 74 mm-es beépítési mélység

A GEALAN-LINEAR® fejlesztése az igények széles körére irányul. A 74 mm-es technológia – a 70 mm-es szegmens továbbfejlesztése – nagy stabilitást biztosít modern funkcionális üvegekkel és a többkamrás konstrukciónak köszönhetően nagyobb biztonságot, zajvédelmet és hőszigetelést nyújt. A rendszer univerzális voltát az egyenes vonalú kialakítás teszi teljessé és ily módon követi a modern építészet minimalista trendjét. A rendszer egy következetesen egyenes vonalú formanyelvet követ, ahogyan az jelenleg meghatározó az építészetben. Hozzá illő üveglécek széles választéka folytatja a külső nézet következetes kialakítását az ablak helyiség felőli oldalán is. A keskeny látható keretszélesség a tokban és a szárnyban nagyobb fényt biztosít az épületekben. Legyen szó új épületekről vagy felújításról, a GEALAN-LINEAR® lenyűgöz sokoldalúságával. Ez egy átfogó rendszerplatform, amely ablakokat, bejárati ajtókat és tolóajtókat foglal magában. A GEALAN-STV® ragasztástechnológia GEALAN innovációjával bővíthető. A GEALAN-LINEAR® rendszer nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik 74 mm-es beépítési mélység esetén. A hat kamra a nyílászárótokban, valamint az öt kamra a szárnyban jó hőszigetelést biztosít. Az innovatív középtömítés gondoskodik a belülről kifelé történő hőáramlás megszakításáról. A hőszigetelő tulajdonságokat a rosenheimi IFT Intézet tesztelte és igazolta.

Főbb jellemzők:

 • Keskeny 74 mm-es beépítési mélység, egyenes vonalú kivitelben
 • Keskeny látható keretszélesség a modern építészettel szemben támasztott egyedi igények kielégítésére
 • Nagy stabilitás az acélmerevítésnek köszönhetően
 • Megoldások ablakokhoz, üveges ajtókhoz és bejárati ajtókhoz
 • Kívül és belül 90 fokos szögletes optika
 • Tökéletes felújításhoz, szanáláshoz és új épületekhez – értékálló és tartós
 • Dekorfóliák széles választéka a sima és ultramatt dekorfóliák területén
 • RealWood® – fa-dekorfóliák egyedi tapintású és megjelenésű bevonathoz
 • Fenntartható az újrahasznosítható belső résznek köszönhetően

GEALAN-SMOOVIO® – Innovatív toló rendszer

A lakótér kialakítása költséges, ezért a lehető legoptimálisabban kell kihasználni. A GEALAN-SMOOVIO® tolóendszer első alkalommal kombinálja a toló szerkezetek helytakarékos komfortját a kiemelkedő tömítettséggel. Az új fejlesztésű vasalat, az innovatív profilkiképzés és az optimalizált tömítés együttes hatása teszi mindezt lehetővé.

Könnyű gördülés – erős zárás
A korábbi toló rendszerek a komfort előnyök érdekében gyenge tömítettséggel rendelkeztek. A most kifejlesztett vasalatrendszernek köszönhetően ez a hátrány már a múlté.

Helytakarékos és teret nyitó

A toló szerkezetek jelentős pluszt adnak a lakótérhez. Ezeknél nem veszik el a nyíló szárnyaknál szükséges értékes belsö tér. Ezáltal a lakótér közvetlen a tolószerkezet előtt is kihasználható.

Prémium alkatrészek

A rejtetten elhelyezkedő intelligens alkatrészek teszik a dolgukat. Különleges görgő rendszer, és egy szokatlan zárásitechnika gondoskodik a könnyű működésről és a jó tömítettségről.

Főbb jellemzők:

 • Gond nélküli gördülés
 • Helytakarékos szerkezet
 • Szélálló
 • Csapóesőnek ellenálló
 • Jó hőszigetelés
 • Optimális hanggátlás
 • Elegáns, visszafogott megjelenés

GEALAN-acrylcolor® – színnel alkotni

Koextrudálás – az innovatív színezési folyamat

A minőség a GEALAN színes műanyag ablakai számára is kiemelten fontos. Ezért készítjük színes  GEALAN-acrylcolor® profiljainkat egy speciális színezési folyamat során. Ebben a fehér PVC alaptest és a színes acryl üveg elválaszthatatlanul egymáshoz köt. Az GEALAN acrylcolor®-ablakoknál az épület belseje felé a fehér PVC profil tartozik, kívülről a színesacryl réteg. Igény szerint a belső oldalon dekor fólia is lehet. A GEALAN-acrylcolor® profilokat nem festik. A koextrudálási eljárással állítják elő őket.

Strapabíróság

A külső színes GEALAN-acrylcolor® üveg nagyon karcolásmentessé és ellenállóvá teszi a felületet az időjárást befolyásoló tényezőkkel szemben, mint napsütés, szél, eső, hideg és hőmérsékleti ingadozások. A mattselyem, sima és pórusmentes felületen nem tud megülni a por és a kosz. A lepergés, lepattogzás és a fáradságos utánfestés elmarad. Az GEALAN acrylcolor® ablakok szinte karbantartás mentesek és nagyon könnyen tisztíthatóak.

Főbb jellemzők:

 • A maga kb. 0,5 milliméterével az akrilréteg vastagabb, mint bármelyik lakkréteg. Ha a felület mégis megkarcolódna, akkor elegendő anyagvastagság áll rendelkezésre a polírozáshoz. 
 • Az oldhatatlan kötésnek és a kemény felületnek köszönhetően tartósanelkerülhető a színréteg lepattogzása.
 • Koextrudálási eljárással az akril felület megolvad a fehér profillal. Az eredmény egy elválaszthatatlan kötés.

Műanyag ablak típusok a légkamrák száma szerint

A műanyag ablakprofilok hőszigetelő képességében nagy szerepet játszik a légkamrák száma: minél több van belőlük, annál jobban képesek csökkenteni az ingatlan hőveszteségét.

Az 5-nél kevesebb légkamrával rendelkező ablakprofil típusok ma már korszerűtlennek számítanak, ezért, ha valóban szeretnénk érdemi költségcsökkentést elérni a fűtés és az energiafelhasználás terén, akkor érdemes legalább 5 kamrás konstrukciót választanunk.

Az ablakok üvegezése szorosan összefügg a hőszigetelési teljesítményükkel: a hagyományos 1 rétegű üvegezésen túl 2 és 3 rétegű ablaküveget is választhatunk. A hőveszteség csökkentésében nem konkrétan az üvegrétegek száma, hanem az azok között lévő nemesgáz játszik fontos szerepet.

Ablaktípusok üvegezés szerint