Redőny – sokoldalú megoldás és védelem

Nem csak árnyékolás

A legtöbben a napsütés és meleg elleni védelem kapcsán gondolnak az árnyékolástechnikàra, pedig ennél sokkal több mindenben számíthatunk rá. Lássuk miben nyújtanak még nélkülözhetetlenek segítséget az árnyékolástechnikai eszközök!

Spórolhatunk velük, de hogyan?

műanyag kefés

A válasz egyszerű:

míg nyáron a redőnyök a nagy melegtől védenek meg, addig ősszel és télen, a hidegtől! A külső árnyékolástechnikai eszközök akar 2-3 fokot is emelhetnek a lakásban levő hőmérsékleten. Ha leengedjük a rolókat, redőnyöket, akkor ezek plusz legreteget hoznak létre a nyílászáró és a redőny között. Az így keletkezett hőhíd megakadályozza a lakás lehűlését, azaz bent marad a meleg. Ez két szempontból is jó. Egyrészt ősszel, amikor még napközben akar 24-25 fok is lehet, nem tud olyan gyorsan eltávozni a meleg a házból. Így eleg sokáig húzhatjuk a ház fűtését. Másrészt mikor már beállt a tél, nem kell olyan nagy erővel fűtenünk, hiszen segítsünkre van a redőnyök adta stabil szigetelés. Ezekből persze rögtön következik, hogy anyagilag is jól járunk és spórolunk- nem is keveset!

Amellett, hogy a sötétítő függöny abszolút nem szigetel, a külvilágot sem tudja tökéletesen kizárni. Redőnnyel vagy rolóval viszont ez teljes mértékben működik! Megvédhetjük magunkat a kiváncsi tekintetektől, és privátbeszélgetéseink is a falak között maradnak, köszönhetően a redőnyök hangszigetelő funkciójának.

A függöny nem 100 %-os, a redőny igen! – De miben is?

Védelem külső behatolás ellen

redőny, redőny gyártás, redőny szerelés

Mivel a betörések, behatolások nagy része a nyílászárón keresztül történik, kézenfekvő hogy otthonunkat redőnyökkel szereljük fel. A kevésbé rutinos és bátor betörőket sok esetben visszaveti a redőny látványa, hiszen megnehezíti “munkájukat.” Persze vannak, akiket ez sem tántorít el, viszont erre az esetre is van árnyékolástechnikai megoldás! A redőnyök beszerelésénél kérjük feltolásgátló felhelyezését a szakembertől! Ez megakadályozza a redőny feltolását, így ez mégjobban megnehezíti a redőny kiiktatását a betörő számára.

Speciális védelmet szeretne? Nem probléma! Keressen minket és elkészítjük személyre szabott ajánlatunkat!