Ön maximálisan megtesz MINDENT az illetéktelen behatolók ellen? Tudja, hogy milyen eszközök vannak a kezében, és milyen extra lehetőségeket nyújt az árnyékolástechnika az ingatlanunk védelmére?


Ha betörésvédelemre gondolunk, az első ami eszünkbe jut, az a riasztórendszer. Bár a riasztórendszer a védelem első vonala, ma már az árnyékolástechnika is hatékony megoldásokat kínál az illetéktelen behatolók ellen. Lássuk mik ezek!

Alumínium redőnyök

Egy jól felszerelt alumínium redőnyön nincs az a betörő, amelyik át tud hatolni! Statisztikákból kiderül, hogy már a redőny látványa is elrettentő hatással bírhat a behatolóra, hiszen a redőnyök megnehezítik a gyors bejutást az ingatlanba. Ha alumínium redőnyeink vannak, akkor még ha meg is próbálja a behatoló feszegetni a redőnyöket, teljesen biztos, hogy NEM jár sikerrel. Az alumínium egy rendkívül strapabíró, nehéz szerkezet, így maximális védelmet kínál. 


Bár a műanyag redőnyöknek kedvezőbb az ára, de ezt a biztonságot nem tudják nyújtani, hiszen könnyebb szerkezetűek, sokkal könnyebb bennük kárt tenni. 

Feltolásgátló

A feltolásgátló -ahogyan a neve is mutatja- segít meggátolni a redőnypalást feltolását. Léteznek a redőnybe beépíthető változatok, illetve az utólag is rátehető változatok. Ennél arra kell csak ügyelni, hogy a redőnypalást és a redőnylefutó sín közé illesszük azt be. 

Automatizálás – egy összehangolt, biztonságos rendszer

A bombabiztos megoldás az alumínium motorizált okos redőnyök. Miért? Azért, mert ezek az árnyékolók hatalmas feltolónyomásnak képesek ellenállni, köszönhetően a bennük elhelyezett speciális feltolásgátlóknak. 


Ha okos otthonunk van, az nagy segítség, hiszen akkor is ellenőrizhetjük a házunk állapotát, mikor nem vagyunk otthon, tablet vagy okostelefon segítségével megnézhetjük a ház belsejét. Távolról időzíthetjük, vezérelhetjük a redőnyök mozgását, így például egy hosszabb nyaraláson is azt a látszatot kelthetjük, hogy otthon tartózkodunk! Egy okos rendszer több szempontból/több lépcsőn át is kifoghat a betörőn. Szinte 100%-ig biztos, hogy egy összehangolt redőnyrendszer, kamera-és riasztórendszer együttese, soha nem engedi át az illetéktelen behatolót a küszöbön!

Bejegyzések A Témában