Árnyékolók rendelése esetén szükséges és fontos a megfelelő tájékozódás, hiszen ma már rengeteg megoldásból válogathatunk. Redőnyvásárlás előtt döntéseket kell hoznunk a tekintetben, hogy hová szeretnénk árnyékolót, milyen kivitelűt szeretnénk, milyen vezérléssel működjön, és persze az esztétikát is figyelembe véve; a színekről is dönteni kell. Íme a legfontosabb szempontok a megfelelő döntéshez!


Építkezésnél mikor kell dönteni az árnyékolókról?

Nagyon fontos, hogy már az épület tervezésekor eldöntsük, hogy a ház mely részeiben kívánunk árnyékolást alkalmazni. Ez azért szükséges, mert a későbbi kialakításnál kulcsfontosságú lesz néhány dolog: legyen áram és legyen olyan felület, ahol el lehet vezetni a tokokat, elrejteni a síneket, vezetékeket. Sokszor találkozik a szakember nem megfelelően kialakított körülményekkel, ami leginkább a gyors munka és a megrendelő kárára megy! Olyankor toldozni-foldozni kell, várni vagy átalakítani, ami sok időt és energiát visz el, ez pedig plusz stresszt vált ki. 

Fontos megértenünk, hogy nem minden redőnynek azonos a beépítési mechanizmusa. Kialakításából fakadóan például egy külső tokos vagy rejtett tokos vagy B-rekord redőnyt, nem ugyanúgy, nem ugyanakkor kell beépíteni a kész vagy félkész házba, más feltételeknek kell teljesülni mindegyik esetben. Ezért hangsúlyozzuk olyan nagyon a redőny vásárlás előtti megfelelő és alapos tájékozódást, amiben természetesen mi maximálisan állunk rendelkezésére! 

Természetesen akkor sincs tragédia, ha valami nem lett pontosan megtervezve, és utólag alakítanánk ki árnyékolástechnikát. Viszont ennek az a hátránya, hogy kompromisszumokat kell kötnünk, hiszen a már meglévő adottságokkal tudnak csak dolgozni a szakemberek.

Ne spóroljunk az idővel! Az árnyékolástechnika beszerelése hosszútávú befektetés, hosszú évekre tervezünk. Ennek okán, rá kell szánnunk az időt a tervezésre és az előkészületekre.

Milyen előkészületek vannak még?

A mérés az alapja mindennek. Egy átlagos helyszíni felmérés 20-30-60 percet vesz igénybe, függően a beszerelendő termékektől. A vakolható redőnyök megtervezése, mérése például több időbe kerül, mint külső tokos társaiké.

A felmérés során minden igény tisztázásra kerül, meg kell állapodni a színekben is, a szakember által hozott színpaletta segítségével. A legtöbb árnyékoló esetén van lehetőségünk a hagyományostól eltérő színeket választani, tehát nem kell a megszokott barnában vagy fehérben gondolkodni. A színeket minden esetben a RAL-színskálából lehet kiválasztani, amely pontos színmeghatározást biztosít, így nem lesz félreértés az árnyalatokat illetően. 

Kézzel mozgatható vagy motoros árnyékoló?

Redőnyök esetében választhatunk mechanikusan, azaz kézzel mozgatható, vagy beépített motorral mozgatható változatokból. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A gurtnis megoldás esetén, mechanikusan (kézzel) húzzuk vagy eresztjük le a redőnyt, az egyetlen hibalehetőség ebben az esetben a gurtni elszakadása.

Ezt a hibát gyorsan és egyszerűen javítani tudja egy szakember gurtnicserével, illetve mi magunk is megelőzhetjük ha a gurtnit megfelelően használjuk. A motorral mozgatható redőnyök esetében, a motor hibásodhat meg, az esetek nagy többségében ez is gyorsan orvosolható probléma. Ha motoros redőnyöket választunk, akkor van esélyünk később összehangolni őket, és integrálni a ház okosrendszerébe. 

gurtni, redőnykapcsoló, redőny
Választhatunk a hagyományos és modern megoldások közül
Redőnyünket távvezérléses működéssel is kérhetjük – Az ilyen árnyékolók tökéletesen integrálhatók komplett okosotthon rendszerekbe

Ha okosotthont szeretnénk

Ha intelligens házban gondolkodunk, mindenképp távvezérlésű, programozható árnyékolókat kell választanunk, hiszen ezek az okosotthonok alapvető részei. Árnyékolóinkat összehangolhatjuk, automatizálhatjuk, mely kényelmes és energiatakarékos életmódot biztosít számunkra.


Kérjen ajánlatot redőnyre, segítünk a legjobbat kiválasztani!

Bejegyzések A Témában