A következőkben végigszaladunk a redőnytípusokon, és azok megfelelő használatán, hogy árnyékolói sokáig kiszolgálhassák Önt!


Gurtnis redőny

 

Redőny gurtnija, amivel le/fel húzható a redőny
Redőnygurtni

Fontos, hogy gurtnis redőny esetén a gurtnit az ablak síkjával merőlegesen húzzuk/engedjük, ugyanis ha ettől eltérünk, akkor felgyorsíthatjuk a kopás folyamatát. Idő előtt elszakadhat a gurtni, és saját költségünkön gurtnicserét kell kérnünk. 

A gurtnis vagy zsinóros mozgatású redőnyök felhúzásakor ügyelni kell arra, hogy a felhúzás vége felé óvatosan történjen a húzás. Ugyanis nagy erejű, gyors felhúzáskor a rejtett ütközők megsérülhetnek. Általában elmondható, hogy a kezelési hibákból eredő rejtett ütköző törésre, nincs garancia.

Motoros redőny

Redőny távirányítóval
Távvezérlésű motoros redőny – Tekintse meg redőnytípusainkat a képre kattintva!

Motoros redőny esetén fontos, hogy egyszer nyomjuk le a gombokat le és felhúzás esetén. A redőny meghatározott tempóban tud csak leereszkedni vagy felemelkedni, a mozgása a gomb gyakori megnyomásával nem lesz gyorsabb! Ellenben a redőnymotor vezérlését összezavarhatjuk vele, és hívhatjuk a szakembert.

Rolós szúnyogháló

vízszintesen le/fel húzható szúnyogháló
Fehér aluiminum, rolós szúnyogháló – További szúnyoghálóinkért kattintson a képre

A szúnyoghálóval kombinált redőnyöknél,  a szúnyogháló felengedésekor ne engedjük el hirtelen a szúnyogháló kezelőjét! Végig tartsuk kezünkben a zsinórt, míg az teljesen fel nem fut. Ha hirtelen elengedjük,  a rúgós szerkezetű szúnyogháló felcsapódik, ami deformálódást, rosszabb esetben törést eredményezhet.

Redőnyeink használata télen

Erős vagy viharos szélben a redőny ne legyen „félállásban”, mindig legyen teljesen felhúzva/lehúzva. Télen a ritkán használt redőnyöket (nyaralók, hétvégi házak esetén például) tilos erőszakosan felhúzni! A felhúzás megkezdése előtt pedig meg kell győződni arról , hogy a redőny nincs-e befagyva.

Társasház hóviharban
Fontos, hogy viharban, hófúvásban mozgassuk óvatosan redőnyeinket! Figyeljünk, hogy semmiképp se maradjanak félállásban!


Hófúváskor a motorosredőnyöket csak állandó felügyelet mellett szabad felhúzni, mert a redőnypalástra fagyott hó megnöveli a feltekert redőnypalást átmérőjét. Ilyenkor egy fordulat alatt a normál állapothoz képest több anyag tekeredik fel a redőny tengelyére, ezért a redőnypalástot kihúzza a lefutósínekből, és behúzza a redőnytokba. Ilyen esetben már nem lehet leengedni a redőnyt.

Ha a tokba behúzott redőnyt ilyenkor a motorral leakarnánk engedni, az a redőnypalást roncsolását eredményezné! Ezért a redőnypalást lefutósínekbe történő visszahelyezését minden esetben szakembernek kell végeznie, addig pedig a motoros redőnyt tilos használni! 

Redőnyeink tisztítása

Redőny tisztítása szivaccsal
Redőnyeinket puha szivacs és szappanos langyos víz segítségével tisztítsuk! Így árnyékolóink hosszú éveken át épek és szépek maradnak!

Évszaktól függetlenül ügyeljünk rá, hogy redőnyeink állóképességét meghaladó erősségű tisztítószert ne alkalmazzunk tisztításnál. Túlságosan erős vegyszerek használata esetén, kárt tehetünk a redőny anyagában, színében. Mosásra, tisztításra a klasszikus szappanos, esetleg mosogató szeres vizet ajánljuk, puhább szivacs használatával.

Figyeljünk az apró részletekre

Bár a fenti néhány jó tanács sokaknak magától értetődőnek tűnhet! Mégis a szakemberek 90 százaléka szerint, a legtöbb árnyékolástechnikai eszköz meghibásodása, a nem megfelelő használat miatt alakul ki. Ezért figyeljünk a részletekre, a mindennapi megfelelő használatra!

Fontos azt is tudni, hogy a rendeltetésszerű használatkor keletkezett kopások esetén, a használónak nincs felelőssége, így a vállalt  garancia automatikusan él. Azonban a nem rendeltetésszerűen használt redőnyök és szúnyoghálók meghibásodása esetén, (törésekre, roncsolódásokra, deformációra) nem él a garancia, és a javítás költsége a vevőt terheli. 


Kérjen ajánlatot redőnyeinkre!


Bejegyzések A Témában