Felmerülhet bennünk, hogy vajon miért is kell külön tárgyalni a fürdőszoba árnyékolását, miért kell megkülönböztetni a lakás/ház többi helyiségétől? Most sorra vesszük mitől különleges árnyékolási helyszín a fürdőszoba!


Fürdőszobák esetén az első és legfontosabb szempont, hogy számolnunk kell a párásodással és adott esetben a penészesedéssel! A folyamatos nedves levegő és pára, tökéletes táptalaja a penésznek. Ezek miatt van, aki a kültéri árnyékolókra esküszik a fürdőszobák esetében, hiszen így elkerülhető az árnyékoló károsodása a penész, korrodáció, stb. 


Legjobb árnyékolás a fürdőbe: sávroló

Ha mindenképp beltéri árnyékolót szeretnénk, akkor a legjobb alternatíva a sávroló! Miért? A sávroló anyaga kevésbé sűrű szövésű,  sávos kialakítású! Ennek és az anyaga lazaságának köszönhetően, nem kell attól félnünk, hogy bepenészedik/tönkremegy, a fürdőszoba nedves-vizes levegője miatt.

Fontos tudni, hogy akkor válasszunk sávrolót a fürdőszobába, ha nem ragaszkodunk a teljes fényzáráshoz! A sávroló nem biztosít teljes árnyékolást a helyiségnek, egy kevés fény mindig beszűrődik majd a helyiségbe. 

Érdemes figyelni arra is, hogy a sávroló egy modernebb megjelenésű árnyékoló! Akkor a legjobb választás számunkra, ha fürdőszobánk modern, letisztult vagy minimál stílust képvisel.

Miben gondolkodhatunk még?

A sávrolón kívül van még egy jó beltéri árnyékoló alternatíva, ez pedig nem más, mint a reluxa. Azon belül is ügyeljünk rá, hogy aluminium lamellás reluxát válasszunk! Az aluminium szintén ellenáll a párának és penésznek.


Kültéri árnyékolás esetén pedig válasszuk a jó öreg redőnyt, vagy zsaluziát! A redőny és a zsaluzia azért is jó választás, mert megfelelő azoknak, akik teljes fényzárást szeretnének a fürdőbe! Mivel kültéren helyezkednek el ezek az árnyékolók, soha nem lesz gond a penészesedéssel, nem kell fokozottan ügyelni az árnyékolók tisztítására. Ez a két árnyékoló egyszerű és kényelmes megoldást jelent.

Fontos előny a redőny javára, hogy bármilyen stílusú otthonhoz illik! Legyen az mediterrán, romantikus, klasszikus, modern, parasztház jellegű, a redőny mindegyikhez tökéletes megjelenést kölcsönöz majd!

Bejegyzések A Témában