műanyag kefés

A legtöbben a napsütés és meleg elleni védelem kapcsán gondolnak az árnyékolástechnikàra. Pedig ennél sokkal több mindenben számíthatunk rá. Lássuk miben nyújt még nélkülözhetetlen védelmet a redőny és az árnyékolástechnika!1. Spórolhatunk velük – De hogyan?

A válasz egyszerű: míg nyáron a redőnyök a nagy melegtől védenek meg, addig ősszel és télen, a hidegtől! A külső árnyékolástechnikai eszközök akár 2-3 fokot is emelhetnek a lakásban levő hőmérsékleten. Ha leengedjük a rolókat, redőnyöket, akkor ezek plusz légréteget képeznek a nyílászáró és a redőny között. Az így keletkezett hőhíd megakadályozza a lakás lehűlését, azaz bent marad a meleg.

Egy zsák pénz
A redőnyök és árnyékolók energiatakarékossá teszik otthonunkat


Ez két szempontból is jó. Egyrészt ősszel, amikor még napközben akar 24-25 fok is lehet, nem tud olyan gyorsan eltávozni a meleg a házból. Így elég sokáig húzhatjuk a ház fűtését. Másrészt mikor már beállt a tél, nem kell olyan nagy erővel fűtenünk, hiszen segítségünkre van a redőnyök adta stabil szigetelés. Ezekből persze rögtön következik, hogy anyagilag is jól járunk és spórolunk – nem is keveset!

2. A függöny nem 100%-os, a redőny igen! – De miben is?

Amellett, hogy a sötétítő függöny abszolút nem szigetel, a külvilágot sem tudja tökéletesen kizárni. Redőnnyel, zsaluziával, reluxával viszont ez teljes mértékben működik! Megvédhetjük magunkat a kíváncsi tekintetektől, és privát beszélgetéseink is a falak között maradnak. Ez utóbbi a redőny hangszigetelő funkciójának köszönhető.

3. Plusz egy védelem külső behatolás ellen

Mivel a betörések, behatolások nagy része a nyílászárón keresztül történik, kézenfekvő hogy otthonunkat redőnyökkel szereljük fel. A kevésbé rutinos és bátor betörőket sok esetben visszaveti a redőny látványa, hiszen megnehezíti “munkájukat.” 

Tolvaj
A redőnyök látványa a betörők nagy részét eltántorítja, hiszen megnehezítik a gyors bejutást az ingatlanba

Persze vannak, akiket ez sem tántorít el, viszont erre az esetre is van árnyékolástechnikai megoldás! A redőnyök beszerelésénél kérjük feltolásgátló felhelyezését a szakembertől! Ez megakadályozza a redőny feltolását, így a betörőnek már végképp nem lesz kedve és ideje feszegetni a redőnyünket.Speciális védelmet szeretne? Keressen minket és elkészítjük személyre szabott ajánlatunkat!

Bejegyzések A Témában