A rejtett tokos redőny az egyik legesztétikusabb redőnyfajta. Rendkívül népszerű a felhasználók körében, hiszen elegáns megjelenést nyújt. Összegyűjtöttük a két legfontosabb tudnivalót arra az esetre, ha rejtett tokos redőnyt választana!Milyen esetben lehet rejtett tokos redőnyöm?

A vakolható (rejtett) tokos redőnyöket kizárólag olyan házak esetében alkalmazhatjuk, ahol már az építkezés folyamatában kialakították a redőnytok megfelelő méretű helyét. A megfelelő pénz és idő ráfordításával utólag is megoldható a beszerelés, de ez már jóval bonyolultabb és nehézkes munkát fog eredményezni a bontás, újramérés miatt. 

Aki vakolható redőnyben gondolkodik, választhat műanyag és alumínium redőnyt egyaránt, mindkét fajta redőny vakolása megoldható. 

Melyik építési fázisban kell beépíteni a redőnytokot?

Az építkezés során a redőny beszerelése csak akkor kerül a képbe, ha az ablakok szakszerűen be lettek szerelve, illetve a redőnytok helye is megfelelően ki van alakítva. A vakolható redőny esetén nagyon fontos a megfelelő tervezés és a tok helyének pontos kialakítása, hogy utólag semmilyen gond ne jelentkezzen. (Pl. hőhíd kialakulása, ami a későbbi penészedésért felel!)  Ezt mi, szakemberek egyeztetjük egymással. Ha minden előzetes munkálat rendben van, beszereljük a redőnyöket, majd ezt követi a ház külső vakolása, egyben a redőnytok vakolása is. 

További kérdései vannak a vakolható és egyéb redőnyökkel kapcsolatban?
Most építkezik? Nem tudja, hogy műanyag vagy alumínium, motoros, vagy gurtnis redőnyt válasszon?


Kérjen ajánlatot redőnyeinkre!

Bejegyzések A Témában