4+1 nélkülözhetetlen tudnivaló rejtett tokos redőnyök esetén!

A rejtett tokos vagy vakolható redőny népszerű, hiszen esztétikus és letisztult hatást kölcsönöz házunknak. A végeredmény a megfelelő mérés és tervezés függvénye. Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, amikre tudni kell a választ! 

Bármikor lehet rejtett tokos redőnyöm?

A vakolható (rejtett) tokos redőnyöket kizárólag olyan házak esetében alkalmazhatjuk, ahol már az építkezés folyamatában kialakították a redőnytok megfelelő méretű helyét. A megfelelő pénz és idő ráfordításával utólag is megoldható a beszerelés, de ez már jóval bonyolultabb és nehézkes munkát fog eredményezni a bontás, újramérés miatt. 

 

Elkészült rejtett tokos redőny

 

Tipp: Ha építkezés előtt vagy közben vagyunk, mindenképp gondoljunk erre! Egyeztessük igényeinket az építőkkel, szakemberekkel, hogy könnyen és egyszerűen kerüljenek ablakainkra a redőnyök. 

Minden fajta redőny vakolható? 

Aki vakolható redőnyben gondolkodik, választhat műanyag és alumínium redőnyt egyaránt, mindkét fajta redőny vakolása megoldható. A műanyag és alumínium redőny különbségeiről itt<—(hiperlink) olvashat. 

Melyik építési fázisban kell beépíteni a redőnytokot?

Az építkezés során a redőny beszerelése csak akkor kerül a képbe, ha az ablakok szakszerűen be lettek szerelve, illetve a redőnytok helye is megfelelően ki van alakítva. A vakolható redőny esetén nagyon fontos a megfelelő tervezés és a tok helyének pontos kialakítása, hogy utólag semmilyen gond ne jelentkezzen. (Pl. hőhíd kialakulása, ami a későbbi penészedésért felel!)  Ezt mi, szakemberek egyeztetjük egymással. Ha minden előzetes munkálat rendben van, beszereljük a redőnyöket, majd ezt követi a ház külső vakolása, egyben a redőnytok vakolása is. 

Milyen lesz a végeredmény a redőnytok vakolása után? 

A legesztétikusabb megoldás a vakolható redőny, hiszen a redőnytok sem a lakásból, sem pedig a házon kívül nem fog látszódni: a tok a lakáson kívül, és a külső vakolat alatt helyezkedik el. A végső külső homlokzaton mindössze a szervíz-nyílás és a redőnylefutók lesznek láthatóak. 

 

  • További kérdései vannak a vakolható és egyéb redőnyökkel kapcsolatban?
  • Most építkezik?
  • Nem tudja, hogy  műanyag vagy alumínium,
    netán motoros, vagy gurtnis redőnyt válasszon?

Keressen minket bizalommal!

 

Redőnyvásárlás előtt mindenképp olvassa el!